Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

PFLP: επιτακτική η διεθνής κινητοποίηση για τον Μπιλάλ Καγιέντ

Πηγή: pflp.ps/english 22 Αυγούστου 2016

Την ώρα που ο σύντροφος Μπιλάλ Καγιέντ συμπληρώνει 70 μέρες απεργίας πείνας, έχοντας να αντιμετωπίσει τα δικαστήρια της κατοχής και απειλείται με θάνατο ή σοβαρές βλάβες στην υγεία του, το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης τονίζει την επιτακτική ανάγκη για δράση από όλους τους διεθνείς φίλους της Παλαιστίνης και τις παλαιστινιακές κοινότητες, για να σώσουν τη ζωή του Μπιλάλ και να απαιτήσουν την άμεση απελευθέρωσή του.
Ο Παλαιστίνιος αριστερός συγγραφέας Χάλεντ Μπαρακάτ τονίζει την κρισιμότητα μιας τέτοιας κινητοποίησης, λέγοντας ότι «Καλούμε τις διεθνείς δυνάμεις στη Βόρεια Αμερική, Λατινική Αμερική, Ευρώπη, Ασία και Αφρική να αναλάβουν άμεσα δράση και να κινητοποιηθούν ενάντια στην «αργή εκτέλεση» του συντρόφου Μπιλάλ Καγιέντ, που βρίσκεται σε απεργία πείνας σχεδόν 70 μέρες τώρα».
«Το Ισραήλ προσπαθεί να κανονικοποιήσει την διοικητική κράτηση. Σήμερα, περισσότερο από άλλες φορές, είναι κρίσιμο να νικήσουμε αυτόν τον νόμο και τις πολιτικές του και να τον καταργήσουμε», είπε ο Μπαρακάτ. «Η μάχη του συντρόφου Μπιλάλ Καγιέντ έχει να κάνει ακριβώς με αυτό: να σταματήσει η διοικητική κράτηση-του ίδιου και των άλλων 750 Παλαιστίνιων συγκρατούμενων του».
«Ο σύντροφος Καγιέντ, που την Παρασκευή μεταφέρθηκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας, δέχθηκε χθες το βράδυ επίσκεψη από τον δικηγόρο του Φαράχ Μπαγιαντσί. Οι τελευταίες επιβεβαιωμένες δηλώσεις από τους αξιωματούχους του νοσοκομείου και τον δικηγόρο του, φανερώνουν ότι η ζωή του βρίσκεται σε εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση και μπορεί να πεθάνει ανά πάσα στιγμή», είπε ο Μπαρακάτ.
Ο Μπαρακάτ τονίζει την ανάγκη για άμεσες δράσεις και διαδηλώσεις σε ένδειξη υποστήριξης των Παλαιστινίων απεργών πείνας, συμπεριλαμβανομένων του συντρόφου Μπιλάλ Καγιέντ, των αδερφών Μοχάμετ και Μαχμούντ αλ Μπαλντουλ, Αγιέντ Χεράμα και Μαλίκ αλ Γκαντί, του δημοσιογράφου Ομάρ Ναζάλ, των φυλακισμένων αγωνιστών Μοχάμετ αμπού Ακέρ, Γκασάν Ζαουχρέχ, των ηγετών που βρίσκονται στην απομόνωση Άχμαντ Σααντάτ, Ουαΐλ Γιακχουμπ, Καμίλ αμπού Χανίς και εκατοντάδων άλλων συγκρατούμενων τους που παίρνουν ενεργά μέρος στην μάχη για ελευθερία με απεργίες πείνας και διαμαρτυρίες πίσω από τα τείχη των κατοχικών φυλακών.
«Χαιρετίζουμε όλες τις δράσεις που λαμβάνουν χώρα σε όλο τον κόσμο τις τελευταίες 69 μέρες και καλούμε να συνεχιστούν και να δυναμώσουν σε αυτή τη κρίσιμη στιγμή, ειδικά οι δράσεις στην Ιρλανδία, όπου έχουμε κοινή ιστορία απεργιών πείνας από τους πολιτικούς κρατούμενους, πίσω από τις μπάρες για την αντίσταση τους στην αποικιοκρατία», είπε ο Μπαρακάτ.