Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Ανακοίνωση του Τμήματος του PFLP στις ισραηλινές φυλακές: Χτυπάμε τους σιδερένιους τοίχους για την νίκη του συντρόφου Καγιέντ

Πηγή: pflp.ps/english 8 Ιουλίου 2016


Ο κρατούμενος ήρωας Μπιλάλ Καγιέντ συνεχίζει την απεργία πείνας, διανύοντας την 24η μέρα, με δύναμη και κουράγιο. Δεν έχει επηρεαστεί από την πίεση της διοίκησης των φυλακών ή από την επιδείνωση της υγείας του και συνεχίζει να δίνει την μάχη, μαζί με τους συγκρατούμενους του από το PFLP, που έχουν δεσμευτεί να συνεχίσουν τον αγώνα και να αντιμετωπίσουν με γενναιότητα την φασιστική καταπίεση σε βάρος τους και τις προσπάθειες να σταματήσουν με κάθε τρόπο τον αγώνα, επιβάλλοντας τους κυρώσεις. Είναι ψευδαίσθηση πως η στοχοποίηση τους θα κάμψει την θέληση τους και θα υποκύψουν στους όρους της διοίκησης των φυλακών-παρόλο που οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι θα ενταθούν οι επιθέσεις στο κίνημα των κρατουμένων,
Χαιρετίζουμε την 44η επέτειο του θανάτου του συγγραφέα και μέλους του Πολιτικού Γραφείου του Μετώπου, Γκασάν Καναφάνι, τις αρχές του και τις αξίες για ελευθερία και αγάπη για την πατρίδα και τον λαό της Παλαιστίνης, που πάλευε αδιάκοπα και έδωσε την ζωή του για την Παλαιστίνη. Όπως ο μεγάλος αγωνιστής συγγραφέας και άνθρωπος, ο μάρτυρας που άφησε τεράστια κληρονομιά ελευθερίας, επανάστασης, αντίστασης και αγάπης, έτσι σήμερα ο Μπιλάλ Καγιέντ και οι σύντροφοι του, παλεύουν χωρίς να διστάζουν ή να υποχωρούν, για την ελευθερία τους. Αποτελούν συνέχεια της σχολής Καναφάνι, της θυσίας που έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν τόσοι μάρτυρες και κρατούμενοι, και εξακολουθεί να δίνει παραδείγματα αγώνα, που κάνουν υπερήφανο τον λαό μας και προκαλούν τον κατακτητή.
Εμείς, το Τμήμα του PFLP στις φυλακές, κάτω από τις πρόσφατες εξελίξεις μέσα στις φυλακές, όπως είναι η πρόσφατη επικύρωση της διοικητικής κράτησης του Μπιλάλ Καγιέντ, τονίζουμε τα εξής:
1.Η επικύρωση της διοικητικής κράτησης του Μπιλάλ Καγιέντ είναι ένα ακόμα έγκλημα της κατοχής σε βάρος των κρατουμένων και μας δίνει περισσότερη αποφασιστικότητα να συνεχίσουμε τον αγώνα, μέχρι να απελευθερωθεί ο αγωνιστής Καγιέντ.
2. Καθιστούμε την κατοχή πλήρως υπεύθυνη για την ζωή του συντρόφου μας, του απεργού πείνας Μπιλάλ Καγιέντ, του οποίου η υγεία έχει επιδεινωθεί τις τελευταίες ώρες.
3. Στο περιεχόμενο του αγώνα για την ελευθερία, οι κρατούμενοι του Μετώπου ανακοινώνουν νέα σειρά βημάτων διαμαρτυρίας, τακτικού χαρακτήρα, ξεκινώντας από την Παρασκευή 8 Ιουλίου, για να ασκηθεί πίεση στην διοίκηση των ισραηλινών φυλακών για την άνευ όρων αποφυλάκιση του συντρόφου Μπιλάλ Καγιέντ: απεργίες πείνας σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που ανακοινώνονται παρακάτω, επιστροφή γευμάτων και άλλες διαμαρτυρίες και θα καταλήξουν σε ένα στρατηγικό βήμα ανοιχτής, συλλογικής απεργίας πείνας που θα ξεκινήσει εάν η διοίκηση των φυλακών δεν δεχτεί τα αιτήματά τους. Οι κρατούμενοι του Μετώπου θα επιστρέψουν τα γεύματα στις: 8-9, 11-12, 14-15, 17-18, 20-22, 24-26, 28-30 Ιουλίου.
4. Το άνοιγμα και η έκταση της λαϊκής εκστρατείας στήριξης του συντρόφου Μπιλάλ Καγιέντ και του κινήματος των κρατουμένων, είναι η αληθινή στήριξη και δύναμη του αγώνα μας και μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε. Σας καλούμε να διαδώσετε την εκστρατεία στα χωριά, στους προσφυγικούς καταυλισμούς και τις πόλεις, σε όλη την κατεχόμενη πατρίδα, από τον Ιορδάνη ποταμό μέχρι την θάλασσα.
5. Καλούμε τις μάζες του παλαιστινιακού λαού στην εξορία και τη διασπορά και τις προοδευτικές ομάδες όλου του κόσμου, να εντείνουν τις δράσεις αλληλεγγύης με τους κρατούμενους και να συμμετέχουν ενεργά στην διεθνή εβδομάδα αλληλεγγύης, που κάλεσε το δίκτυο Samidoun και ξεκινά σήμερα μέχρι τις 15 Ιουλίου.
6. Επαναβεβαιώνουμε το κάλεσμα προς την ΟΑΠ να αναλάβει δράση για να διεθνοποιηθεί το ζήτημα των κρατουμένων, σε επίσημο επίπεδο στους διεθνείς θεσμούς. Αυτός ο φάκελος δεν πρέπει να παραμείνει κλειστός και αδρανής, να βγουν στο φως οι επιθέσεις της διοίκησης των φυλακών σε βάρος των κρατουμένων, όπως καταρχήν το καθεστώς της διοικητικής κράτησης και η άμεση μεταφορά του κρατούμενου Μπιλάλ Καγιέντ στην διοικητική κράτηση, αμέσως μόλις εξέτισε την ποινή φυλάκισης του, που υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να γίνει συστηματική πολιτική.
Είμαστε σίγουροι πως με την υποστήριξη του παλαιστινιακού λαού, θα βγούμε νικητές από αυτή τη μάχη, με το κεφάλι ψηλά και τη ματιά μας προς την ελευθερία, όπως ποτέ πριν. Γιατί τα χέρια μας χτυπούν δυνατά τους σιδερένιους τοίχους για την νίκη του αγωνιστή Μπιλάλ Καγιέντ και των συντρόφων του.

Ελευθερία στον ήρωα κρατούμενο Μπιλάλ Καγιέντ και σε όλους τους Παλαιστίνιους κρατούμενους! Νίκη στον λαό μας!

Η ηγεσία του PFLP στις ισραηλινές φυλακές
8 Ιουλίου 2016