Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Ανακοίνωση του τμήματος του PFLP στις ισραηλινές φυλακές: Δεν θα δεχτούμε τίποτα λιγότερο από την απελευθέρωση του Μπιλάλ Καγιέντ

Πηγήpflp.ps/english1η Ιουλίου 2016

Ο φυλακισμένος ήρωας Μπιλάλ Καγιέντ συνεχίζει την επική του μάχη αποφασιστικότητας για 15η μέρα και έχει την στήριξη των κρατουμένων του PFLP στον αγώνα για ελευθερία. Οι κρατούμενοι αντιμετωπίζουν εντεινόμενες πιέσεις από τους σιωνιστές και προκλήσεις για να σταματήσει ο αγώνας, συνεχίζουν όμως με μεγάλη επιμονή και αποφασιστικότητα την μάχη για ελευθερία, μέχρι την νίκη του συντρόφου Μπιλάλ Καγιέντ.
Είναι γνωστά τα εγκλήματα της φασιστικής σιωνιστικής μηχανής της διοίκησης των φυλακών, που συνεχίζει να κλιμακώνει τις πρακτικές καταστολής σε βάρος των κρατουμένων, ειδικά στη Μέντιγκο, Εσέλ, Ραμόν, Νεγκέβ, Μπιρ Σίβα και Χανταρίμ, τις μεταγωγές και την απομόνωση κρατουμένων του PFLP και της ηγεσίας τους. Είναι ψευδαίσθηση ότι με αυτές τις πράξεις θα καταφέρουν να αποπροσανατολίσουν τους συντρόφους μας και θα τους αναγκάσουν να υψώσουν λευκή σημαία και θα υποταχτούν στους όρους της διοίκησης των φυλακών. Η εμπειρία μάς έχει δείξει ότι τα μέσα εξαπάτησης όπως οι δελεασμοί και οι υποσχέσεις πως θα σταματήσουν την καταστολή, δεν πέτυχαν και δεν θα πετύχουν τους σκοπούς τους, που είναι να σταματήσουν τον αγώνα για ελευθερία.
Καθώς πλησιάζουμε στην δεύτερη φάση του αγώνα για την νίκη του Μπιλάλ Καγιέντ, επιμένουμε στην απόφασή μας να μην δεχτούμε τίποτα λιγότερο από την απελευθέρωση του και πάνω σε αυτή ανοίγουμε τους φακέλους της διοικητικής κράτησης, της απομόνωσης, της ιατρικής αμέλειας και άλλα θέματα. Τονίζουμε τα εξής:
1. Έχουμε δεσμευτεί στις μάζες του λαού μας και στον κρατούμενο ήρωα Μπιλάλ Καγιέντ από την πρώτη μέρα ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα σύμφωνα με το πρόγραμμά μας και θα σταματήσουμε μόνο όταν πετύχουμε τους στόχους μας και που έχουμε απαιτήσει από τους φύλακες. Σε αυτό το περιεχόμενο, τονίζουμε ότι φήμες που λένε πως οι κρατούμενοι του Μετώπου «ανέστειλαν» την απεργία τους και τα βήματα του αγώνα, είναι αναληθή. Τονίζουμε ότι οι κρατούμενοι του Μετώπου θα κάνουν 3ήμερη απεργία πείνας από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή.
2. Οι μέθοδοι πειθούς και εκφοβισμού της διοίκησης των φυλακών δεν θα δουλέψουν σε βάρος των κρατουμένων του Μετώπου και τονίζουμε ότι οι προσπάθειες να υπάρξουν δίαυλοι επικοινωνίας με τους κρατούμενους θα συναντήσουν την επιμονή μας στους σταθερούς στόχους μας και πάνω απ’ όλα την άνευ όρων απελευθέρωση του συντρόφου Μπιλάλ Καγιέντ.
3. Οι δημοσιογραφικές πηγές πρέπει να χειρίζονται με ευσυνειδησία και μεγάλη προσοχή τα νέα που προέρχονται μέσα από τις φυλακές και να ασχολούνται μόνο με επίσημες πηγές. Τονίσουμε την σημασία των ΜΜΕ στη στήριξη του αγώνα των κρατουμένων. Ο ρόλος τους δεν περιορίζεται μόνο στην διάδοση των νέων αλλά πρέπει να αναδεικνύουν σε όλο τον κόσμο τον πραγματικό αγώνα των κρατουμένων.
4. Παρ’ όλες τις προσπάθειες των κρατουμένων της Επιτροπής για Θέματα Κρατουμένων, δεν έχει ανταποκριθεί στο ύψος των περιστάσεων και πρέπει να αφήσει πίσω της τις πολιτικές της Παλαιστινιακής Αρχής για χάρη της ΟΑΠ και να βάλει τελεία στο βάρος της ύπαρξής της εντός του συστήματος της ΠΑ και της πολιτικής της. Να μεταμορφωθεί σε μια πραγματική Επιτροπή που θα έχει ρόλο και θα εξυπηρετεί τον σκοπό των κρατουμένων, εκθέτοντας τις πρακτικές της κατοχής και τις πολιτικές εναντίων τους σε κάθε επίπεδο. Να παίζει σημαντικό ρόλο στην οργάνωση γεγονότων και δράσεων σε αυτό το περιεχόμενο. Καλούμε την Επιτροπή για Θέματα Κρατουμένων να στείλει αντιπροσωπεία στην οικογένεια του συντρόφου Μπιλάλ Καγιέντ, να εξετάσει την υπόθεση του Μπιλάλ και να την παρουσιάσει σε διεθνείς θεσμούς και τον ΟΗΕ, εκθέτοντας τις κατοχικές πρακτικές σε βάρος των κρατουμένων γενικά και ειδικά στην περίπτωση του Μπιλάλ Καγιέντ. Κάτι τέτοιο βασίζεται στην προϋπόθεση ότι η μάχη του Μπιλάλ Καγιέντ είναι μάχη του παλαιστινιακού λαού, δεν είναι μάχη μόνο ενός κρατουμένου ή του PFLP.
5. Οι μαζικές διαμαρτυρίες και η υποστήριξη των κρατουμένων που παίρνουν μέρος στον αγώνα για ελευθερία, η παράλληλη κλιμάκωση του αγώνα στις φυλακές και στους δρόμους, είναι απαραίτητα και κρίσιμα για να ασκηθεί πίεση στην κατοχή και σε όλους που συνεργούν ή αμελούν το θέμα των κρατουμένων.
Υποσχόμαστε στις μάζες των Παλαιστινίων ότι έχουμε δεσμευτεί να συνεχίσουμε τον αγώνα για ελευθερία. Δεν υπάρχει περιθώριο υποχώρησης. Συνεχίσουμε να κλιμακώνουμε τον αγώνα μας τις επόμενες μέρες και με τον δίκαιο σκοπό μας, αντιμετωπίζουμε την καταστολή των φυλακών.
Το Τμήμα του PFLP στις ισραηλινές φυλακές
30 Ιουνίου 2016