Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Το PFLP προειδοποιεί για την επικίνδυνη συμφωνία Τουρκίας-Ισραήλ που έχει σκοπό να κλέψει το φυσικό αέριο του παλαιστινιακού λαού

πηγή: pflp.ps/english1 Ιουλίου 2016

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) τονίζει πως η συμφωνία Τουρκίας-Ισραήλ για την «αποκατάσταση των σχέσεων» των δύο χωρών είναι ύποπτη και απειλητική, ενδεικτική των αναπτυσσόμενων σχέσεων και στρατηγικών συνεργασιών που επιφύονται στις ιστορικά μακρόχρονες σχέσεις τους από την διακήρυξη ακόμα του κατοχικού κράτους.
Το Μέτωπο τονίζει ότι η συμφωνία αντανακλά τα συμφέροντα και τις προτεραιότητες της κυβέρνησης Ερντογάν, που ποτέ δεν διέκοψε τις οικονομικές, στρατιωτικές σχέσεις και τις σχέσεις ασφαλείας με το «Ισραήλ» παρ' όλη την παραπληροφόρηση και την επίσημη τουρκική προπαγάνδα και επιδίωκε να συσχετίσει την ομαλοποίηση των σχέσεων των δύο κρατών με την άρση του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας. Πρόκειται για μια προσπάθεια εξαπάτησης για να παιχτεί το παλαιστινιακό χαρτί στο πλαίσιο των περιφερειακών συγκρούσεων, ειδικά μετά το ξέσπασμά της λεγόμενης «αραβικής άνοιξης».
Το Μέτωπο τονίζει ότι η τουρκοϊσραηλινή συμφωνία πηγάζει από την αναγκαιότητα να σφυρηλατηθεί μια περιφερειακή συμμαχία με οικονομικά και στρατηγικά συμφέροντα, ειδικά γύρω από την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου και τον κοινό πολιτικό τους ρόλο στην περιοχή. Αυτή η πραγματικότητα αντικρούει τους ισχυρισμούς των Τούρκων αξιωματούχων όσον αφορά τον αποκλεισμό της Γάζας, που τώρα έχει ξεχαστεί σαν ένα απομεινάρι του παρελθόντος.
Το Μέτωπο καλεί όλα τα παλαιστινιακά κόμματα να ενωθούν για να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους αυτής της νέας συμμαχίας, που παίρνει μέρος στον αποκλεισμό των δυνάμεων της αντίστασης και ειδικά της παλαιστινιακής.
Ο αριστερός Παλαιστίνιος συγγραφέας, σύντροφος Χάλεντ Μπαρακάτ, είπε ότι «οι διμερείς σχέσεις ανάμεσα στη Τουρκία και το σιωνιστικό κράτος είναι βαθιές και συνεχής και είναι κάτι παραπάνω από «εξομάλυνση» ή «αποκατάσταση των σχέσεων».
Τόνισε πως το εμπορικό ισοζύγιο των δύο κρατών δεν μειώθηκε την προηγούμενη περίοδο, αλλά μάλλον διπλασιάστηκε. «Η λειτουργική συμμαχία Τουρκίας και σιωνιστικής οντότητας, εξυπηρετεί στην καταστολή οποιουδήποτε αραβικού επαναστατικού πλεονεκτήματος στην περιοχή, ειδικά εκείνου που έχει στόχο να ξαναφέρει στο προσκήνιο την αντιπαράθεση με το σιωνιστικό κράτος, ενώ συνωμοτεί για να κλέψει το φυσικό αέριο του παλαιστινιακού λαού. Πρόκειται για μια συνεργασία 800 δις δολαρίων, που για την αστική τάξη της Τουρκίας και της σιωνιστικής οντότητας έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από ότι όλος ο αραβικός κόσμος μαζί.
«Την ώρα που ο παλαιστινιακός λαός καλεί σε μποϋκοτάζ του σιωνιστικού κράτους, ο Ερντογάν ενισχύει τους δεσμούς του με τους σιωνιστές σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, ειδικά της Γάζας», είπε ο Μπαρακάτ.
Σημείωσε πως το κίνημα μποϋκοτάζ στην Τουρκία θα εκδώσει κάλεσμα τις επόμενες μέρες για να χτιστεί ένα κίνημα που θα απορρίπτει την συμφωνία για το φυσικό αέριο και την ομαλοποίηση, συγκεκριμένα την συνεργασία που έχει σκοπό να κλέψει το φυσικό αέριο της κατεχόμενης Παλαιστίνης, που είναι περιουσία του παλαιστινιακού λαού και εθνικός του πλούτος.