Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

8-15 Ιουλίου: Τιμούμε την μνήμη του Γκασάν Καναφάνι και απαιτούμε την απελευθέρωση του Μπιλάλ Καγιέντ

Πηγή: samidoun.net 1 Ιουλίου 2016


«Ο Παλαιστινιακός σκοπός δεν είναι σκοπός μόνο των Παλαιστινίων. Είναι σκοπός κάθε επαναστάτη, όπου κι αν βρίσκεται, είναι σκοπός των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων μαζών της εποχής μας» -Γκασσάν Καναφάνι

Ο Παλαιστίνιος κρατούμενος Μπιλάλ Καγιέντ βρίσκεται σε απεργία πείνας από το πρωί της 15ης Ιουνίου, απαιτώντας την απελευθέρωσή του. Στις 13 Ιουνίου, ήταν να αφεθεί ελεύθερος μετά από δεκατέσσερα και μισό χρόνια στις ισραηλινές φυλακές. Όμως ο ισραηλινός κατοχικός στρατός διέταξε την κράτηση του για επιπλέον έξι μήνες υπό το καθεστώς της διοικητικής κράτησης, χωρίς κατηγορίες ή δίκη, που μπορεί να ανανεωθεί.
Στις 5 Ιουλίου, ο Καγιέντ θα περάσει από ακρόαση σε ισραηλινό δικαστήριο που θα επικυρώσει την διοικητική κράτηση εις βάρος του. Οι προηγούμενες ακροάσεις αναβλήθηκαν λόγω της άρνησής του να παραβρεθεί, δηλώνοντας πως τα στρατιωτικά δικαστήρια και ο νόμος της διοικητικής κράτησης είναι παράνομα. Στις ισραηλινές φυλακές, εκατοντάδες Παλαιστίνιοι συγκρατούμενοί του – πολλοί από τους συντρόφους του στο PFLP- έχουν ξεκινήσει δράσεις διαμαρτυρίας, όπως απεργία πείνας, απαιτώντας την απελευθέρωση του Καγιέντ. Στις αρχές Ιουλίου, οι σύντροφοι του Καγιέντ, ανακοίνωσαν πως εκατοντάδες παλαιστίνιοι κρατούμενοι θα ξεκινήσουν ανοιχτή απεργία πείνας, αν δεν αφεθεί ελεύθερος.
Η 8η Ιουλίου σηματοδοτεί επίσης την 44η επέτειο της δολοφονίας του Παλαιστίνιου συγγραφέα Γκασσάν Καναφάνι από την ισραηλινή Μοσάντ που έβαλε βόμβα στο αυτοκίνητό του, έξω από το σπίτι του στην Βηρυτό. Όπως και ο Μπιλάλ Καγιέντ, ήταν ηγετική φυσιογνωμία του Λαϊκού Μετώπου – ένας εξέχων συγγραφέας και πολιτικός ηγέτης της παλαιστινιακής επανάστασης. Οι καινοτόμες ιδέες του, η δημιουργικότητα και η διαύγεια πνεύματος συνεχίζουν να εμπνέουν γενιές Παλαιστινίων και διεθνών αγωνιστών μέχρι και σήμερα, ενώ τα μυθιστορήματα και τα πολιτικά συγγράμματα του παρουσιάζουν με σαφήνεια το παλαιστινιακό όραμα και την δέσμευσή του στις παλαιστινιακές λαϊκές μάζες.
Καλούμε τις οργανώσεις, μεμονωμένους και κινήματα για την δικαιοσύνη σε όλο τον κόσμο, να αναλάβουν δράση στις 8-15 Ιουλίου 2016 για να τιμήσουν την μνήμη του Γκασσάν Καναφάνι και την επαναστατική κληρονομιά του και να απαιτήσουν την απελευθέρωση του Μπιλάλ Καγιέντ και των συντρόφων του. Στις 24-25 Ιουνίου, σε όλο τον κόσμο έγιναν διαμαρτυρίες, δράσεις, μοιράστηκαν φυλλάδια που απαιτούσαν την απελευθέρωση του Καγιέντ και των συγκρατούμενων του Παλαιστινίων.
Στις 8-15 Ιουλίου, τιμούμε την μνήμη του Γκασσάν Καναφάνι και απαιτούμε την απελευθέρωση του Μπιλάλ Καγιέντ και των συγκρατούμενων του – και την ελευθερία της Παλαιστίνης και του παλαιστινιακού λαού. Αυτές τις μέρες απαιτούμε δικαιοσύνη και ελευθερία για τους Παλαιστίνιους κρατούμενους. Διοργανώνουμε διαμαρτυρίες, συζητήσεις, διαβάσουμε τα έργα του Καναφάνι και γιορτάζουμε την κουλτούρα της αντίστασης. Πρέπει να υψώσουμε την φωνή μας σε όλο τον κόσμο, στα κινήματα αλληλεγγύης και στις παλαιστινιακές κοινότητες που βρίσκονται στην εξορία και τη διασπορά για να τιμήσουμε την επαναστατική κληρονομιά της παλαιστινιακής ιστορίας και για να αγωνιστούμε για την απελευθέρωση των σημερινών ηγετών που βρίσκονται στην φυλακή.
Ελευθερία στον Μπιλάλ Καγιέντ και σε όλους τους Παλαιστίνιοςυ κρατούμενους!
Δίκτυο Αλληλεγγύης Πολιτικών Κρατουμένων Samidoun
…Παρακαλούμε, συμπληρώστε την φόρμα, στείλτε email στο samidoun@samidoun.net ή δημοσιεύστε στο προφίλ του Samidoun στο Facebook τις δράσεις που θα πραγματοποιήσετε στις 8-15 Ιουλίου, συμπεριλαμβανόμενων δράσεων που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, διαμαρτυρίες, μοίρασμα κειμένων ή άλλες συζητήσεις που θα υπάρχει υλικό για τον Μπιλάλ Καγιέντ και την διοικητική κράτηση.
Προτεινόμενες δράσεις:
1. Συμμετέχετε ή οργανώστε Ημέρα Δράσης: Στις 24 Ιουνίου, άνθρωποι από όλες τις ΗΠΑ κάλεσαν τον Λευκό Οίκο και απαίτησαν την απελευθέρωση του Μπιλάλ Καγιέντ. Στις 8 Ιουλίου, απαιτήστε από τις κυβερνήσεις σας να αναλάβουν δράση για τους Παλαιστίνιους κρατούμενους και τα παλαιστινιακά δικαιώματα-και την άμεση απελευθέρωση του Μπιλάλ Καγιέντ.
2. Οργανώστε διαμαρτυρία, διακινήστε κείμενα ή αναδείξτε το θέμα σε άλλες διαμαρτυρίες για κοινωνική δικαιοσύνη, συμπεριλαμβανομένης της οικοδόμησης της εκστρατείας Μποϋκοτάζ-Απόσυρση Επενδύσεων-Κυρώσεις (BDS) για την διεθνή απομόνωση του Ισραήλ, των θεσμών του, και των εταιριών όπως η G4S, που κερδίζει από την φυλάκιση, την κατοχή, τον ρατσισμό, την αποικιοκρατία και την αδικία. Απαιτήστε την απελευθέρωση του Μπιλάλ Καγιέντ και όλων των Παλαιστινίων κρατουμένων.
Συμπληρώστε την φόρμα για να μας ενημερώσετε http://goo.gl/forms/9fD7n9pScNW0X96V2
Δείτε αναφορές για το τελευταίο κάλεσμα σε δράση The World Calls for Freedom: Report on first global days of action to free Bilal Kayed
Βίντεο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε: Video on Bilal Kayed, Video by Mahmoud Kayed, Videos by Suha Kayed