Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Ο Αμπάς κόβει την χρηματοδότηση του PFLP

Πηγή: www.alaraby.co.uk/ 11 Απριλίου 2016

Μέλος του PFLP δήλωσε στο The New Arab ότι η χρηματοδότηση του κόμματος από το Εθνικό Ταμείο της Παλαιστίνης κόπηκε μετά τις δηλώσεις της αριστερής οργάνωσης που καλεί σε παραίτηση του προέδρου Αμπάς από την κυβέρνηση.
Το Ταμείο δημιουργήθηκε για να στηρίξει την ΟΑΠ και τα έσοδα διανέμονται σε διάφορες παλαιστινιακές οργανώσεις, όμως το PFLP λέει ότι η επιχορήγηση κόπηκε από τον Αμπάς κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας με πολιτικά κίνητρα. Ο Πρόεδρος της ΠΑ, Αμπάς, είναι ο τελικός υπεύθυνος για την διαχείριση των χρημάτων.
« Η απόφαση είναι λάθος. Φαίνεται ότι ο Αμπάς δεν έχει διαβάσει σύγχρονη ιστορία. Σε όλη του την πορεία, η απάντηση του Μετώπου σε τοπικές ή διεθνείς πιέσεις, δεν είναι καλή», είπε ο Ραμπάχ Μουχάνα, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του PFLP. «Ο λαός δεν θα αλλάξει τις θέσεις του για θέματα εθνικού συμφέροντος για καμία τιμή».
Συνέχισε λέγοντας ότι ο Αμπάς πήρε αυτή την απόφαση χωρίς να συμβουλευτεί την Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΑΠ. Η απόφασή του ήταν προφορική και δεν την κατέθεσε εγγράφως. Ο Μουχάνα πρόσθεσε ότι η απόφαση αντιπροσωπεύει την «αντιδημοκρατική» φύση του Αμπάς και «αψηφά όλους εκείνους που έχουν σοβαρές προτάσεις για τον τερματισμό της κατοχής».
Πηγές εντός της οργάνωσης αναφέρουν ότι σκοπός ήταν να τιμωρηθεί το PFLP για τις πρόσφατες δηλώσεις του που κατηγορούσε τον Αμπάς ότι «ξεπέρασε τις κόκκινες γραμμές» με την συνέντευξη που έδωσε στην ισραηλινή τηλεόραση και απαιτούσε την άμεση παραίτησή του.
Μετά την δολοφονία του Ομάρ Ζαγιέντ, μέλος του PFLP που είχε βρει καταφύγιο στην παλαιστινιακή πρεσβεία της Βουλγαρίας, η οργάνωση επανειλημμένως έχει βγάλει ανακοινώσεις που κατηγορεί την ΠΑ για συνεργεία στη δολοφονία του.
Ο Μουχάνα τόνισε ότι οι κυρώσεις εναντίον της αριστερής οργάνωσης δεν είναι οι πρώτες και υποσχέθηκε ότι το PFLP θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις θέσεις του.
Το Σάββατο, η Χαμάς ακύρωσε το συνέδριο που διοργάνωνε το PFLP προκειμένου να ξεκινήσει μια εκστρατεία με στόχο την ανασυγκρότηση της εθνικής ενότητας, μία ώρα πριν την προγραμματισμένη έναρξη στην πόλη της Γάζας.
Το Maan News ανέφερε ότι η εκστρατεία ήταν πρωτοβουλία μιας ομάδας διανοούμενων, συγγραφέων, δημοσιογράφων και πολιτικών σε μια προσπάθεια να σταματήσει η αντιπαλότητα ανάμεσα στα παλαιστινιακά κόμματα της Χαμάς και της Φατάχ.