Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Το PFLP απαιτεί από την PLO να καταστήσει τον Αμπάς υπόλογο για υπονόμευση του παλαιστινιακού αγώνα

Πηγή: pflp.ps/english 3 Απριλίου 2016

Το Λαϊκό Μέτωπο καλεί την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και τους θεσμούς της να ζητήσει εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της ΠΑ, Μαχμούντ Αμπάς, για τα σχόλια που έκανε στα σιωνιστικά ΜΜΕ όπως και για την αντιπροσωπεία της ΠΑ που στάλθηκε στην κηδεία του αξιωματούχου της λεγόμενης «διοικητικής» κατοχής στη Δυτική Όχθη. Το PFLP σημειώνει ότι η ντροπιαστική συμπεριφορά είναι συνεχιζόμενη, επαναλαμβανόμενη και εν εξελίξει, δείχνοντας υποταγή στις δομές της κατοχής και τους μηχανισμούς καταπίεσης. Αυτές οι πράξεις ξεπερνούν όλες τις γραμμές και παραδόσεις του παλαιστινιακού λαού και υπονομεύουν το παλαιστινιακό εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα, τις αρχές και τις αποφάσεις του, με την πιο πρόσφατη την απόφαση του Παλαιστινιακού Κεντρικού Συμβουλίου να τερματίσει την συνεργασία ασφάλειας με την κατοχή.
Το Μέτωπο τόνισε ότι αυτές οι πράξεις βρίσκουν αντίθετό τον λαό και τον εξοργίζουν. Η PLO και οι θεσμοί της πρέπει να καταστήσουν τον πρόεδρο της ΠΑ, Μαχμούντ Αμπάς, υπόλογο ενώπιον του παλαιστινιακού λαού.
Το Μέτωπο καταγγέλλει τις ντροπιαστικές ανακοινώσεις του Αμπάς που είπε ότι η ΠΑ θα ψάχνει και θα παρακολουθεί μαθητές με το πρόσχημα ότι «θα ψάχνει για μαχαίρια», την ώρα που τα παιδιά αντιμετωπίζουν καθημερινά την σιωνιστική πολεμική μηχανή στα σημεία ελέγχου και στους δρόμους των παλαιστινιακών πόλεων στη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ. Πρόκειται για απευθείας επίθεση στο παλαιστινιακό εκπαιδευτικό σύστημα και στιγματισμό της ιντιφάντα και της αντίστασης ως «τρομοκρατία».