Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

PFLP: Οι δηλώσεις του Αμπάς στην γερμανική Der Spiegel συνιστούν επίθεση στους αγώνες του παλαιστινιακού λαού

Πηγή: pflp.ps/english 20 Απριλίου 2016

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης επαναλαμβάνει το κάλεσμα προς την Εκτελεστική Επιτροπή της PLO να λογοδοτήσουν η Παλαιστινιακή Αρχή και οι πολιτικοί αξιωματούχοι για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις τους προς τον παλαιστινιακό λαό, τους αγώνες και την επανάσταση, τονίζοντας τις νέες δηλώσεις του Προέδρου της ΠΑ, Μαχμούντ Αμπάς, στην γερμανική εφημερίδα Der Spiegel. Οι δηλώσεις του Αμπάς και ο τρόπος που υπερηφανεύεται για τις πολιτικές συνεργασίας στα ζητήματα ασφάλειας, αποτελούν πρόκληση σε βάρος του παλαιστινιακού λαού και δεν αντανακλούν την παλαιστινιακή λαϊκή γνώμη, που είναι πεπεισμένη για την αποτυχία της ΠΑ και την μάταιη προσέγγισή της που φέρνει μόνο καταστροφή.
Συγκεκριμένα, το Μέτωπο καταγγέλλει τον Αμπάς ότι απαρνιέται την παλαιστινιακή αντίσταση και υπερηφανεύεται για την συνεργασία σε ζητήματα ασφάλειας και την καταστολή Παλαιστινίων. Συγκεκριμένα καταγγέλλει την περήφανη παραδοχή του ότι πρόσφατα συνέλαβαν τρεις Παλαιστίνιους νέους, κατηγορώντας τους ότι σχεδίαζαν να επιτεθούν ενάντια στην κατοχή, θέτοντας τους τρεις νεαρούς σε κίνδυνο τόσο από την ΠΑ όσο και από την κατοχή.
Το Μέτωπο επαναλαμβάνει ότι τέτοιες δηλώσεις, την ώρα που κλιμακώνονται οι σιωνιστικές επιθέσεις σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, ειδικά στην Ιερουσαλήμ, δεν αντιπροσωπεύουν και δεν θα αντιπροσωπεύσουν ποτέ τον παλαιστινιακό λαό και το παλαιστινιακό εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα. Απεναντίας συνιστούν ολοφάνερη επίθεση στην απόφαση του Παλαιστινιακού Κεντρικού Συμβουλίου που υποστηρίζει το δικαίωμα του λαού μας στην αντίσταση, στην κατάργηση των Συμφωνιών του Όσλο και του συντονισμού ασφαλείας με την κατοχή.
Το Μέτωπο κάλεσε ξανά τον Πρόεδρο της ΠΑ να λογοδοτήσει για τις παράλογες και επικίνδυνες δηλώσεις του και πράξεις, που στόχος τους είναι να προσφέρουν κάλυμμα νομιμότητας στα εγκλήματα της κατοχής και στις επιθέσεις σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Επιπλέον, το Μέτωπο καταδικάζει τις δηλώσεις του Αμπάς που δεν κάλεσε την Γερμανία να πιέσει το Ισραήλ, λέγοντας ότι «αντί να κάνει αυτές τις προκλητικές δηλώσεις, πρέπει να διαμαρτυρηθεί για την γερμανική πολιτική που υποστηρίζει την σιωνιστική οντότητα και της παρέχει δωρεάν πυρηνικά υποβρύχια».