Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Το PFLP θρηνεί για τον μάρτυρα σύντροφο Ομάρ Ναγιέφ Ζαγιέντ, που δολοφονήθηκε στην Βουλγαρία

Πηγή: pflp.ps/english/26 Φεβρουαρίου 2016

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης χαιρετίζει και θρηνεί τον μάρτυρα, Σύντροφο Ομάρ Ναγιέφ Ζαγιέντ, τον πρώην Παλαιστίνιο πολιτικό κρατούμενο και αγωνιστή για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης, που δολοφονήθηκε σήμερα το πρωί στην Πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Σόφια της Βουλγαρίας.
Ο Σύντροφος Ομάρ Ναγιέφ Ζαγιέντ είχε καταφύγει στην παλαιστινιακή πρεσβεία αφότου οι σιωνιστικές και βουλγαρικές δυνάμεις εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης του, 25 χρόνια μετά την απόδρασή του από τις σιωνιστικές φυλακές το 1990 και αφού είχε κάνει 40 μέρες απεργία πείνας. Είχε φυλακιστεί για μια επιχείρηση που είχε στόχο τους παράνομους έποικους της Ιερουσαλήμ, μαζί με άλλους συντρόφους αγωνιστές, συμπεριλαμβανομένων του αδερφού του και τον Σάμερ Μαχρούμ, που ξαναφυλακίστηκε από τις σιωνιστικές δυνάμεις αμέσως μετά την πρόσφατη απελευθέρωση του.
Δραπετεύοντας από τις σιωνιστικές φυλακές, ο Σύντροφος Ναγιέφ Ζαγιέντ ταξίδεψε μέσω του αραβικού κόσμου στην Βουλγαρία. Ήταν πρότυπο αποφασιστικότητας, δημιουργικότητας, ανθεκτικότητας και συνεχούς αντίστασης. Είναι ξεκάθαρο πως στοχοποιήθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες και τις δυνάμεις ασφαλείας της σιωνιστικής κατοχής σε μια προσπάθειά τους να εξαλείψουν αυτό το μοντέλο ανθεκτικότητας και το παράδειγμα ενός Παλαιστίνιου που ζει ελεύθερος, έξω από τις σιωνιστικές φυλακές.
Εμείς, το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, θεωρούμε υπεύθυνους αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος, το σιωνιστικό κράτος και την ισραηλινή μοσάντ που στοχοποίησε τον Σύντροφο Ομάρ Ναγιέφ Ζαγιέντ, την Παλαιστινιακή Αρχή και την Πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Βουλγαρία που απέτυχαν να τον προστατέψουν και την Κυβέρνηση της Βουλγαρίας και τις δυνάμεις ασφαλείας που καταδίωκαν τον Σύντροφο Ναγιέφ Ζαγιέντ για να τον συλλάβουν και να τον φυλακίσουν εδώ και τρεις μήνες. Τονίζουμε την πλήρη ευθύνη που έχει η Παλαιστινιακή Αρχή σε υψηλά επίπεδα, διότι απέτυχαν να αποτρέψουν την δολοφονία του Συντρόφου Ναγιέφ Ζαγιέντ, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, τον Υπουργό Εξωτερικών Ριγιάντ αλ Μαλίκι και τον Πρέσβη Άχμαντ αλ Μαντμπούχ.
Το έγκλημα έγινε την ώρα που οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Παλαιστινιακής Αρχής συναντήθηκαν με τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Βουλγαρίας στη Ραμάλα, χωρίς να κατατεθεί κανένα αίτημα για τον καταδιωκόμενο σύντροφό μας, τον μάρτυρα Ομάρ Ναγιέφ Ζαγιέντ.
Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης ορκίζεται να κυνηγήσει με κάθε μέσο την αλήθεια που κρύβεται πίσω από την δολοφονία του μάρτυρα Συντρόφου Ομάρ Ναγιέφ Ζαγιέντ, να σταθεί δίπλα στην οικογένεια του μάρτυρα συντρόφου μας και να βρει τους υπευθύνους για την στοχοποίηση και δολοφονία του. Του ορκιζόμαστε όπως πάντα να παραμείνουμε στον δρόμο του αδιάκοπου αγώνα για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης, της γης και των ανθρώπων της, καθώς πηγαίνει να συναντήσει όλους τους μεγάλους μάρτυρες του λαού μας, που έχασαν την ζωή τους μέσα κι έξω από την Παλαιστίνη από το δολοφονικό, σιωνιστικό, αποικιοκρατικό σχέδιο.