Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Επιστολή του Sa’adat προς το Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ: η μόνη επιλογή για την Παλαιστίνη, είναι η αντίσταση

Πηγή:pflp.ps/english/ 1 Δεκεμβρίου 2012 
Ο σύντροφος Sa’adat, ο φυλακισμένος ηγέτης του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, έστειλε το ακόλουθο μήνυμα στο Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ-Ελεύθερη Παλαιστίνη που πραγματοποιήθηκε στο Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας στις 28/11-1/12/2012.

Από την φυλακή Χανταρίμ
Αγαπητοί φίλοι, σήμερα σας χαιρετίζω και τιμώ τον σπουδαίο διεθνιστικό σας ρόλο στην στήριξη των καταπιεσμένων λαών και των συγκρούσεων για δημοκρατία, ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη, στο πλευρό του λαού μας που αντιμετωπίζει την βία, την κατοχή και πολλές μορφές και πρακτικές του αποικιοκρατικού ρατσισμού, απομυθοποιώντας την εικόνα του θύματος που παρουσιάζει το Ισραήλ και στηρίζετε την αντίσταση του λαού μας ενάντια στην τρομοκρατία. Ο λαός μας και οι προοδευτικές δυνάμεις στέκονται μαζί για να νικήσουν τον ιμπεριαλισμό και να χτίσουν ένα νέο σύστημα δικαιοσύνης και ισότητας, που θα βασίζεται στις ανθρώπινες ανάγκες. Αυτό το φόρουμ οικοδομεί τις ελπίδες και τις προσδοκίες μας για ένα πλατύ κίνημα. Διαλύει τους ισχυρισμούς των θεωρητικών του καπιταλισμού ότι η νίκη στον Ψυχρό Πόλεμο και η ήττα της Σοβιετικής Ένωσης, σημαίνουν το τέλος του σοσιαλισμού. Απεναντίας, η θεωρία και οι πρακτικές του σοσιαλισμού, οι επαναστατικοί και απελευθερωτικοί αγώνες που ηγήθηκαν οι Simon Bolivar, Zapata, Guevara, Salvador Allende, Jose Marti και πολύ άλλοι ηγέτες που οδήγησαν την επαναστατική διαδικασία, μεγαλώνουν και επεκτείνονται κάθε μέρα που ξημερώνει.
Αγαπητοί φίλοι, κάνοντας αυτό το φόρουμ με τίτλο Ελεύθερη Παλαιστίνη, την ώρα που ο λαός μας ετοιμάζεται για την Ημέρα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό, μας κάνει να αισθανόμαστε την γνήσια αλληλεγγύη των λαών της γης στον σκοπό μας και επιπλέον δυναμώνει την αποφασιστικότητα μας να κλιμακώσουμε τον αγώνα για την απελευθέρωση της γης και του λαού μας. Οι προοδευτικές και επαναστατικές δυνάμεις και οι λαοί της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής φωτίζουν τον δρόμο μας.
Αγαπητοί φίλοι, καθώς η κατοχή συνεχίζει την βία, το Ισραήλ σταμάτησε κάθε προσπάθεια να επιτευχθεί οποιοσδήποτε πολιτικός διακανονισμός που να αναγνωρίζει τα εθνικά μας δικαιώματα, αφήνοντας τον λαό χωρίς άλλη επιλογή από το να συνεχίσει να αντιστέκεται. Το Ισραήλ εξαπέλυσε στρατιωτική επίθεση ενάντια στον λαό μας στη Λωρίδα της Γάζας και το αίμα των ανθρώπων μας πλήρωσε το τίμημα της προπαγανδιστικής εκστρατείας του. Το Ισραήλ έχει εξασκήσει την απόλυτη υπεροψία, θέτοντας εαυτόν υπεράνω του διεθνούς δικαίου, με την στήριξη και την ενθάρρυνση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. Αυτή η επιθετικότητα είναι μέρος μιας συνεχιζόμενης σειράς συστηματικών επιθέσεων ενάντια στον λαό μας, συμπεριλαμβανομένων της επέκτασης των εποικισμών, την διάσπαση της Δυτικής Όχθης σε γκέτο με το χτίσιμο του Τείχους, την απομόνωση και την ιουδαιοποίηση της Ιερουσαλήμ, την αρπαγή της γης, την κατεδάφιση των σπιτιών και την βίαιη εκτόπιση του λαού μας μέσα από δολοφονίες, μαζικές συλλήψεις και τις καθημερινές επιθέσεις των εποίκων.
Αγαπητοί φίλοι, το Ισραήλ δεν θα τολμούσε να ξεκινήσει την επίθεση χωρίς τη διεθνή κάλυψη, που του παρέχουν οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Είναι απαραίτητο για τον ελεύθερο κόσμο να συντονίσει τις προσπάθειες του για να σταματήσει τις παραβιάσεις του Ισραήλ και τις θανατηφόρες περιπέτειες του. Είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν λαϊκές πρωτοβουλίες σε αυτή την αρένα με τον σύνθημα «σταματήστε τις επιθέσεις σε βάρος του λαού μας και της γη του και στηρίξτε τον διεθνώς». Πρέπει επίσης να αναπτύξουμε δράσεις και γεγονότα που θα πολιορκήσουν την κατοχή και τις επιθετικές πολιτικές ρατσισμού, όπως είναι η επέκταση του μποϋκοτάζ στα ισραηλινά προϊόντα και ειδικά εκείνων που παράγονται στους εποικισμούς και η ποινική δίωξη των πολιτικών, στρατιωτικών, εποικιστικών και οικονομικών αρχηγών της κατοχής, ώστε να έρθουν μπροστά στα διεθνή δικαστήρια, σύμφωνα με την αναφορά Γκολντστόουν και με άλλα έγγραφα που αναφέρονται στα ισραηλινά εγκλήματα. Μαζί με την αντίσταση του λαού μας, είναι απαραίτητο να πολιορκηθεί και να απομονωθεί η κατοχή σε διεθνές επίπεδο και να ασκηθεί πίεση στις δυνάμεις της διεθνούς κοινότητας ώστε να αναγκάσουν το Ισραήλ να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να εφαρμόσει τα διεθνή ψηφίσματα, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων του λαού μας για επιστροφή, αυτοδιάθεσης και ίδρυση ενός ανεξάρτητου κράτους.
Αγαπητοί φίλοι, πριν τελειώσω σας χαιρετώ εκ μέρους των Παλαιστινίων πολιτικών κρατούμενων και χαιρετίζω τον ενεργητικό τους ρόλο στις εξεγέρσεις μέσα από την φυλακή, τον περσινό Σεπτέμβριο και τον φετινό Απρίλιο, την αποφασιστικότητα και την στήριξη τους ώστε να πετύχουν πολλά από τα αιτήματα τους, όπως το χτύπημα που κατάφεραν στο καθεστώς απομόνωσης και άνοιξαν τις πόρτες εξαναγκάζοντας την κατοχή να αντιμετωπίσει τους πολιτικούς μας κρατούμενους, ως κρατούμενους πολέμου και αγωνιστές της ελευθερίας.
Οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι διεκδικούν τα δικαιώματα τους σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και την 4η Συνθήκη της Γενεύης και κατευθύνουν τον αγώνα τους μακριά από τον κύκλο των ισραηλινών εκβιασμών και πιέσεων προς την Παλαιστινιακή Αρχή να συναινέσει πολιτικά στις άκαρπες διαπραγματεύσεις. Απεναντίας ανοίγουν τον δρόμο για την ελευθερία τους ως τμήμα της ελευθερίας του λαού μας από τις αλυσίδες της κατοχής.
Αγαπητοί φίλοι, για άλλη μια φορά χαιρετίζω τον πολύτιμο ρόλο σας και εύχομαι κάθε επιτυχία στο φόρουμ που επαναβεβαιώνει την πίστη μου στην αναπόφευκτη νίκη του λαού μας κι όλων των καταπιεσμένων λαών, τάξεων κι εθνών που μάχονται για την ελευθερία. Οι γροθιές μας είναι σηκωμένες ψηλά και το βλέμμα μας είναι στραμμένο στον ήλιο της ελευθερίας, στον ήλιο της δικαιοσύνης. Το σύνθημα μας ας είναι: η Παλαιστίνη είναι αναπόσπαστο μέρος της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ειρήνης.