Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Η Κεντρική Επιτροπή του PFLP για τις πολιτικές εξελίξεις

Πηγή: pflp.ps/english 22 Μαΐου 2012 

Η Κεντρική Επιτροπή του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης πραγματοποίησε μια σειρά από συναντήσεις, εντός κι εκτός της Παλαιστίνης, για να συζητήσει τις εθνικές, περιφερειακές και διεθνείς πολιτικές εξελίξεις. 
Ως συμπέρασμα των συναντήσεων αυτών, η ΚΕ τονίζει ότι ο κόσμος γίνεται μάρτυρας της εμφάνισης μιας νέας και πολύ-πολικής παγκόσμιας τάξης όπου ομάδες μεγάλων χωρών (όπως οι BRICS, Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) παίζουν σημαντικό ρόλο στα πολιτικά και οικονομικά μέτωπα και περιορίζουν την παντοδυναμία των ΗΠΑ που έχει κυριαρχήσει τις δύο τελευταίες δεκαετίες στο διεθνές περιβάλλον και έχει ασκήσει τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της σε παγκόσμιο επίπεδο. 
Η ΚΕ σημειώνει πως ο ρόλος κλειδί των ΗΠΑ είναι η άρνηση των δίκαιων και νομίμων δικαιωμάτων του λαού μας να απελευθερώσει την γη μας και να αποκτήσει ανεξαρτησία, δημοκρατία, κοινωνική πρόοδο και ανάπτυξη. Η ΚΕ τονίζει ότι γινόμαστε μάρτυρες των εξεγέρσεων και των λαϊκών κινημάτων σε όλη την περιοχή και αυτό αποδεικνύει την ικανότητα του αραβικού λαού να διασφαλίσει τα δικαιώματα του και να καταγράψει νίκες εναντίον της τυραννίας, της διαφθοράς και της εξάρτησης και ότι μπορεί να ιδρύσει δημοκρατικά και πλουραλιστικά αραβικά κράτη με σεβασμό στην ελευθερία, την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα των λαών τους, όπως τα δημοκρατικά, πολιτικά, κοινωνικά και πολιτισμικά δικαιώματα τους. Η ΚΕ σημειώνει ότι κάθε προσπάθεια ξένης παρέμβασης ή συγκράτησης των αποτελεσμάτων αυτών των εξεγέρσεων και της μετάβασης προς την δημοκρατία, κάθε προσπάθεια που υποβιβάζει και παραβιάζει την μοίρα των λαών μας, απαιτεί δυναμική απόρριψη και καταδίκη. Η ΚΕ καταλήγει ότι οι επαναστάσεις και τα λαϊκά κινήματα μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους για αλλαγή, ελευθερία, δημοκρατία, δικαιοσύνη και ανθρώπινη αξιοπρέπεια και να προστατέψουν την περιοχή και τους λαούς από περαιτέρω αιματοχυσίες ή από το να συρθούν σε εμφύλιους πολέμους, να δεχτούν την εγκατάσταση στρατιωτικών βάσεων και την ξένη επέμβαση. 
Η κατάσταση του παλαιστινιακού σκοπού θα παραμείνει κεντρικό ζήτημα όλων των αραβικών λαών, όπως και η απόρριψη των επεμβάσεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, μιας και αυτές δεν ωφελούν τον λαό μας και τις νόμιμες προσδοκίες του για ελευθερία, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Είναι ξεκάθαρο πως η λεγόμενη «εκδημοκράτηση» που προήγαγαν οι ΗΠΑ είναι το προκάλυμμα της επίθεσης, της τρομοκρατίας, των παραβιάσεων στα ανθρώπινα δικαιώματα, των μυστικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών ασφάλειας, των εγκληματικών δολοφονιών όπως επίσης και το κάλυμμα για τα εγκλήματα του στρατηγικού συμμάχου τους, του κατοχικού σιωνιστικού κράτους και στηρίζει τον έλεγχο των ΗΠΑ στα πετρέλαια της περιοχής και την κυριαρχία τους στα πλούτη. 
Η ΚΕ μίλησε επίσης για την κατάσταση του παλαιστινιακού εθνικού κινήματος σε πολιτικό, κρατικό, διπλωματικό και επαναστατικό επίπεδο, αποκηρύσσοντας την κατάσταση «της περιστρεφόμενης πόρτας» των κομμάτων της παλαιστινιακής διάσπασης, λέγοντας ότι η συνέχιση αυτής παρεμποδίζει στην πράξη την ικανότητα του εθνικού μας κινήματος να ανακτήσει και να επιτύχει την εθνική ενότητα, που είναι ο βασικό στόχος για να αντιμετωπιστεί η επαναλαμβανόμενη κρίση. Η ανικανότητα να αντιμετωπίσουμε την κρίση έχει αρνητικό αντίκτυπό στους εθνικούς μας οργανισμούς και δεν στηρίζει τον λαό μας να αντιμετωπίσει την σιωνιστική οντότητα, τις εξτρεμιστικές και ολοένα και πιο ρατσιστικές κυβερνήσεις, που έχουν δεσμευτεί στην απόλυτη άρνηση των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού και θέλουν να χτίσουν το λεγόμενο «εβραϊκό κράτος» στα ερείπια του παλαιστινιακού λαού και των δικαιωμάτων του. 
Η ΚΕ τονίζει: 
Πρώτον, είναι επιτακτικός ο τερματισμός της διάσπασης και η επίτευξη της εθνικής ενότητας χωρίς άλλη καθυστέρηση, καθώς η τρέχουσα κατάσταση δεν είναι αποτελεσματική στο να απευθυνθεί στις ανάγκες του παλαιστινιακού εθνικού κινήματος και του παλαιστινιακού λαού. Η ενότητα είναι η μόνη επιλογή – η μόνη αχτίδα ελπίδας για την εθνική σωτηρία και την έξοδο από τον κύκλο των διαπραγματεύσεων και της εξάρτησης από τις ΗΠΑ, ειδικά υπό το φως των αυξανόμενων επιθετικών εποικιστικών επεκτάσεων, τον αποκλεισμό της Γάζας και την συνεχιζόμενη άρνηση και εκκαθάριση του αγώνα του λαού μας για ελευθερία, ανεξαρτησία και επιστροφή κάτω από την κάλυψη των «διαπραγματεύσεων» και της «αναβίωσης της ειρηνευτικής διαδικασίας». 
Δεύτερον, είναι κρίσιμο να διεθνοποιήσουμε το ζήτημα των κρατουμένων στο πλαίσιο του διεθνούς και ανθρωπιστικού δικαίου και της Συνθήκης της Γενεύης. Οι κρατούμενοι πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή της πολιτικής και διπλωματικής ατζέντας του παλαιστινιακού κινήματος ως μέρος ενός περιεκτικού εθνικού σχεδίου για την απελευθέρωσης τους. Αυτό θα ενισχύσει την επιτυχία της ηρωικής μάχης για ελευθερία και αξιοπρέπεια που δόθηκε και συνεχίζει να δίνεται από χιλιάδες κρατούμενους εναντίον των παραβιάσεων στις σιωνιστικές φυλακές, στα υπόγεια και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Πρόκειται για μια στρατηγική στροφή του παλαιστινιακού σκοπού προς τα ΗΕ για την προστασία του παλαιστινιακού λαού και των ανεκπλήρωτων δικαιωμάτων τους, όπως το δικαίωμα της πλήρους αναγνώρισης και συμμετοχής του κράτους της Παλαιστίνης. 
Τρίτον, η ΚΕ καλεί την παλαιστινιακή ηγεσία να αποχωρήσει από όλες τις διαπραγματεύσεις και από κάθε δέσμευση, οικονομική ή για θέματα ασφαλείας, που βασίζεται στις ΗΠΑ και να σταματήσει να βασίζεται σε παράλογες διαπραγματεύσεις και συμφωνίες, που έχουν φτάσει σε αδιέξοδο και είναι επικίνδυνες και καταστροφικές για το εθνικό πρόγραμμα, ενώ στηρίζουν μόνο τα εγκλήματα και τις παραβιάσεις της κατοχής και την άρνηση ως προς τον λαό μας να αναγνωριστούν διεθνώς τα δικαιώματα του για κυριαρχία, ανεξαρτησία, αυτοδιάθεση και επιστροφή. 
Τέταρτον, όλες οι μορφές αντίστασης πρέπει να προστατευθούν στα λόγια και στις πράξεις, όπως είναι η προώθηση της λαϊκής αντίστασης για να αντιμετωπιστεί και να εκτεθεί η επιθετικότητα, οι εποικισμοί, ο αποκλεισμός και τα εγκλήματα της κατοχής που βρίσκονται στο απόγειο τους και να καταστεί υπόλογη η κατοχή στα διεθνή δικαστήρια. Είναι επιτακτικό να ενεργοποιηθεί το αραβικό και διεθνές μποϋκοτάζ προς το Ισραήλ όπως και η διεθνής μάχη ενάντια στην ομαλοποίηση. Πρόκειται για ένα κρίσιμο σημείο ενός ειλικρινούς και περιεκτικού εθνικού κινήματος, στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν όλοι. Μετά από 64 χρόνια καταστροφής και κατοχής και 20 χρόνια στείρων διαπραγματεύσεων, οι αναδυόμενες αλλαγές σε αραβικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο οδηγούν στην ανάπτυξη μιας περιεκτικής, εθνικής, αντιστασιακής στρατηγικής που θα προωθεί την λαϊκή αποφασιστικότητα. Είναι αναγκαίο να ανοικοδομηθεί ο παλαιστινιακός οίκος διεξάγοντας δημοκρατικές εκλογές για την ανάδειξη ενός νέου Παλαιστινιακού Εθνικού Συμβουλίου και όλων των παλαιστινιακών θεσμών, συνδικάτων, πολιτικών και τοπικών αρχών σύμφωνα με το σύστημα της αναλογικής αντιπροσώπευσης, με σκοπό να εδραιωθεί η εθνική ενότητα και να αποκατασταθεί το στάτους της PLO ως εθνικό σημείο αναφοράς και το μόνο νόμιμο εκπρόσωπο του λαού μας.
Πέμπτον, η παραχώρηση των σωφρονιστικών ιδρυμάτων και των κατοχικών αρχών στα αιτήματα των κρατουμένων, κατά τη διάρκεια της μάχης των άδειων στομαχιών, είναι ένα σημαντικό βήμα εμπρός στον δρόμο του αγώνα και της νίκης της επιθυμίας του λαού μας, στον επικό αγώνα για την αξιοπρέπεια και την ελευθερία που έκαναν οι κρατούμενοι και η ηγεσία τους. Ο αγώνας των κρατουμένων ενέπλεξε όλους τους τομείς του λαού μας – γυναίκες, άντρες, ηλικιωμένους, παιδιά, όλες τις εθνικές και ισλαμικές δυνάμεις και τους λαϊκούς θεσμούς – και το κίνημα αλληλεγγύης και τους συμμάχους μας σε όλον τον κόσμο. Η ΚΕ συγχαίρει το κίνημα των κρατουμένων που δεσμεύτηκε χωρίς να διστάσει στην μάχη των άδειων στομαχιών, αναδεικνύοντας συνθήματα όπως πείνα χωρίς παράδοση, νίκη ή θάνατος. Ο αγώνας τους προκάλεσε μια άνευ προηγουμένου ευαισθητοποίηση γύρω από την μάχη των κρατουμένων και η ΚΕ ευχαριστεί όλους όσους συνεισέφεραν σε αυτό. Η νίκη των κρατουμένων αποτελεί έμπνευση για τον λαό μας και απόδειξη ότι η ενότητα για τον σκοπό, η ηγεσία και ο δίκαιος αγώνας θα επικρατήσουν σε βάρος της αδικίας και της βίας, και ότι το πνεύμα της πρωτοβουλίας, το κουράγιο και η θυσία είναι προφανείς σε μια ηγεσία που αξίζει την θέση και την αποστολή της και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του λαού στον δρόμο της αντίστασης, του αγώνα και της νίκης. Η ΚΕ χαιρετίζει τους ηρωικούς συντρόφους στις φυλακές και την ηγεσία του παραρτήματος των φυλακών, υπό την αρχηγία του Γενικού Γραμματέα, Σύντροφο Ahmad Sa’adat και την επαναβεβαίωση της δέσμευσης τους για την συνέχιση του αγώνα. 
Η ΚΕ χαιρετίζει επίσης τους μάρτυρες της παλαιστινιακής επανάστασης και τους μάρτυρες της ελευθερίας σε όλο τον κόσμο και υπόσχεται στους μάρτυρες του λαού μας και του έθνους μας, τους κρατουμένους της ελευθερίας και στις οικογένειες τους, ότι θα παραμείνουμε πιστοί στο αίμα τους και στις θυσίες τους και θα πετύχουμε τους υψηλούς στόχους για τους οποίους θυσιάστηκαν και αγωνίστηκαν. 
16 Μαΐου 2012 
Κεντρική Επιτροπή του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης