Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Δράσεις για τον Ahmad Sa’adat και τους Παλαιστίνιους κρατούμενους που βρίσκονται σε απεργία πείνας

Πηγή: www.freeahmadsaadat.org 28 Απριλίου 2012

Περισσότεροι από 1600 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι συμμετέχουν αυτή τη στιγμή στην αποφασιστική και επ’ αορίστου απεργία πείνας που ξεκίνησε στις 17 Απριλίου 2012- την Ημέρα των Παλαιστινίων κρατουμένων. Ο Ahmad Saadat, παλαιστίνιος εθνικός ηγέτης και Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, είναι ένας από τους κρατούμενους που για ακόμα μια φορά δίνουν την «μάχη των άδειων στομαχιών» για να απαιτήσουν δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια και συνεχίζουν την απεργία πείνας για 12η μέρα. 
 Οι Παλαιστίνιοι απεργοί πείνας απαιτούν την λήξη της απομόνωσης, να σταματήσει η διοικητική κράτηση, να επιτρέπονται οι επισκέψεις από μέλη της οικογένειας σε όλους τους κρατούμενους, συμπεριλαμβανομένων και όσων είναι από τη Γάζα και να υπάρχει πρόσβαση στην μόρφωση και στα ΜΜΕ. Ο Ahmad Saadat βρίσκεται στην απομόνωση για περισσότερο από 3 χρόνια, από τον Μάρτιο του 2009.
Οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι ζητούν διεθνή αλληλεγγύη. Λάβε δράση σήμερα και διεκδίκησε ελευθερία, αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη για τον Ahmad Saadat και όλους τους Παλαιστίνιους κρατούμενους. 
Σε έκτακτη αναφορά τους, οι Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι του PFLP απέρριψαν την προσφορά της κατοχής να τερματίσει την απομόνωση του Saadat, αν αυτοί σταμάταγαν την απεργία πείνας. Αρνήθηκαν. Η απεργία πείνας περιλαμβάνει κρατούμενους από όλες τις παλαιστινιακές παρατάξεις, που είναι ενωμένοι με τα ίδια αιτήματα. 
Σήμερα κυκλοφόρησε μια νέα επιστολή του Ahmad Saadat προς την οικογένεια του, τον αραβικό λαό και όλο τον κόσμο, η οποία βγήκε λαθραία από το κελί της απομόνωσης του. Καλεί σε υποστήριξη της απεργίας πείνας σε παλαιστινιακό, αραβικό και παγκόσμιο επίπεδο. 
«Αγαπημένη Umm Ghassan και όλοι όσοι αγαπώ,
Ghassan, Amal, Iba, Loay, Sumoud, Yassar και όλη μου η οικογένεια, 
Μην ανησυχείτε, η υγεία μου είναι σε καλύτερη κατάσταση από ότι στην προηγούμενη απεργία πείνας και είμαι πεπεισμένος ότι θα συνεχίσει να είναι. Σας ευχαριστώ που συνεχίζετε να υποστηρίζετε την στάση μου σε αυτή την απεργία πείνας. Όπως και σε κάθε απεργία, μας πήραν όλες τις ηλεκτρικές συσκευές, τα ρούχα, έκλεισαν την καντίνα… μας έμειναν μόνο οι στολές των κρατουμένων, λίγα εσώρουχα, πιτζάμες, πετσέτες, σαπούνι και οδοντόκρεμα.
Όλοι μας έχουμε χάσει 5 με 7 κιλά, αλλά είμαστε σε καλή υγεία και το πιο βασικό, το ηθικό μας είναι υψηλό και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε. Είμαστε σίγουροι για την νίκη, βασιζόμενοι στο δίκαιο του σκοπού μας και των αιτημάτων μας και στην υποστήριξη των μαζών του λαού μας, του έθνους μας και του ελεύθερου κόσμου- μεμονωμένων, οργανώσεων και ιδρυμάτων – που όπως πάντα στέκονται δίπλα στον δίκαιο αγώνα μας. 
Τα αιτήματα μας περιλαμβάνουν μια σειρά από τα νόμιμα ανθρώπινα δικαιώματα που ορίζει το διεθνές δίκαιο, όπως την κατάργηση της απομόνωσης ως μια επικίνδυνη μορφή βασανιστηρίου χωρίς νομική δικαιολογία και είναι αντίθετη στο διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και σε όλες τις διεθνείς συμβάσεις που απαγορεύουν τα βασανιστήρια. Απαιτούμε επίσης να σταματήσει η απαγόρευση των οικογενειακών επισκέψεων για τους κρατούμενους από τη Γάζα που υπάρχει για περισσότερο από επτά χρόνια, όπως και η παρεμβολή στους οικογενειακούς επισκέπτες από την Δυτική Όχθη με το προκάλυμμα των «λόγων ασφαλείας» και απαιτούμε να επεκταθούν οι επισκέψεις και πέρα από την άμεση οικογένεια. 
Αυτό που χρειαζόμαστε από τις μάζες του λαού, τις πολιτικές δυνάμεις και τα ιδρύματα είναι να υψώσουν τις φωνές τους και να μιλήσουν ενωμένοι για τα δίκαια αιτήματα των κρατουμένων και να μην βάλουν τον σκοπό των κρατουμένων ως ζήτημα εσωτερικών διαφωνιών στην λογική της διάσπασης. 
Στην απεργία συμμετέχουν κρατούμενοι από όλες τις πολιτικές δυνάμεις και παρατάξεις, χωρίς εξαίρεση και το καλύτερο δώρο που μπορούν να μας κάνουν οι πολιτικές δυνάμεις που μας στηρίζουν, είναι να εφαρμόσουν τις συμφωνίες για ενότητα, όπου ακόμα είναι νωπό το μελάνι τους. Μια τέτοια ενότητα είναι το απαραίτητο θεμέλιο, ο πιο σημαντικός πυλώνας για να επιτευχθούν οι εθνικοί μας στόχοι. 
Καταλήγοντας, χαιρετίζω και ευχαριστώ όλες τις παλαιστινιακές, αραβικές και διεθνείς δυνάμεις που στέκονται στο πλευρό μας στον δίκαιο αυτό αγώνα. 
Εμπρός για την νίκη!
Ahmad Sa'adat
24 Απριλίου, 2012
8η μέρα σε απεργία πείνας
Η εκστρατεία Free Ahmad Sa'adat ανα-κυκλοφορεί τα παρακάτω καλέσματα για δράση από το Δίκτυο Αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους κρατούμενους Samidoun και ενθαρρύνει όλους να λάβουν δράση και να στηρίξουν τους γενναίους κρατούμενους που για ακόμα μια φορά βάζουν τα σώματα τους στην πρώτη γραμμή για την ελευθερία τους και την απελευθέρωση της Παλαιστίνης. 

2.    Πάρτε μέρος σε διαδηλώσεις για τους Παλαιστίνιους κρατούμενους. Μεγάλες διαδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Εδιμβούργο στις 28 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι και στο Λονδίνο στις 4μμ. Οργανώστε ένα γεγονός, μια δράση ή μια συζήτηση για τους Παλαιστίνιους κρατούμενους στην πόλη σας. Χρησιμοποιήστε αυτή τη φόρμα και θα διαδώσουμε το γεγονός πιο πλατιά. Αν χρειάζεστε προτάσεις, υλικά ή ομιλητές, επικοινωνήστε μαζί μας στο samidoun@samidoun.ca.
3.    Γράψτε στην Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και απαιτήστε να κάνουν το καθήκον τους και να προστατέψουν τα δικαιώματα των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων. Πατήστε εδώ για να υπογράψετε την επιστολή και κάντε την φωνή σας να ακουστεί. 
4.   Διανείμετε υλικά, όπως φυλλάδια με πληροφορίες και βίντεο, που λένε την ιστορία των πολιτικών κρατουμένων. Πατήστε εδώ για βίντεο κι εδώ για φυλλάδια.
 
Εκστρατεία  Free Ahmad Sa'adat
28 Απριλίου 2012