Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι: πεινασμένοι για ελευθερία

Πηγή: www.freeahmadsaadat.org, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Κατεβάστε το φυλλάδιο σε pdf

Οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στις ισραηλινές κατοχικές φυλακές ξεκίνησαν στις 27 Σεπτεμβρίου απεργία πείνας επ’ αορίστου, απαιτώντας τον τερματισμό της απομόνωσης του Ahmad Sa'adat, τον τερματισμό της απομόνωσης όλων των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων και τον τερματισμό των πολιτικών καταστολής και εξευτελισμού των επισκεπτών των κρατουμένων, συμπεριλαμβανομένων της άρνησης οικογενειακών επισκέψεων και του έλεγχου και παρακώλυσης στα ισραηλινά κατοχικά σημεία ελέγχου. Οι κρατούμενοι απαιτούν επίσης τον τερματισμό της κακοποίησης και του εξευτελισμού των κρατουμένων ενώ μεταφέρονται από την μία φυλακή στην άλλη, όπως και το δικαίωμα τους στην εκπαίδευση.

Υπάρχουν περισσότερο από 5.500 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στις ισραηλινές κατοχικές φυλακές, σε παραβίαση της 4ης Συνθήκης της Γενεύης. Οι Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι υπόκεινται συχνά σε βασανιστήρια και κακοποιήσεις και μπαίνουν σε απομόνωση με σκοπό να αποσιωπηθούν τα αιτήματα τους για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη. Αυτοί οι κρατούμενοι βρίσκονται στην φυλακή επειδή είναι αφοσιωμένοι να τερματίσουν την ισραηλινή κατοχή στην πατρίδα τους.

Ο Ahmad Sa'adat, ο φυλακισμένος Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και εθνικός ηγέτης, φυλακίστηκε από τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις αφότου απήχθη στις 13 Μαρτίου 2006. Τον άρπαξαν μετά από μια βίαιη ισραηλινή στρατιωτική επιδρομή από μια φυλακή της Παλαιστινιακής Αρχής όπου κρατούταν παράνομα χωρίς κατηγορίες ή δίκη για περισσότερα από τέσσερα χρόνια, υπό την φρούρηση των ΗΠΑ και της Βρετανίας. Βρίσκεται στην απομόνωση για περισσότερα από δύο χρόνια, μετά το κάλεσμα του για αντίσταση στην ισραηλινή επίθεση στην Γάζα τον χειμώνα του 2009.

Ο Ισραηλινός Υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, σε επίσκεψη του στις φυλακές Ramon και Naqab, απείλησε πως θα κλιμακώσει την καταστολή προς όλους τους κρατούμενους, θα βάλει στην απομόνωση όλους τους κρατούμενους που συμμετέχουν στην απεργία πείνας και θα τους μετακινήσει με τη βία σε άλλες φυλακές του κατοχικού σωφρονιστικού συστήματος. Οι κρατούμενοι συχνά μεταφέρονται από τις κατοχικές δυνάμεις στην προσπάθεια τους να σπάσουν τους κοινωνικούς δεσμούς και να αποτρέψουν την οργάνωση ενάντια στην καταπίεση των φυλακών. Είκοσι οκτώ κρατούμενοι έχουν μέχρι στιγμής μπει στην απομόνωση ως αντίποινα για την συμμετοχή τους στην απεργία πείνας.

Επιπλέον, οι κρατούμενοι ανακοίνωσαν πως δεν θα υπακούσουν σε καμία διαταγή. Αρνούνται να φορέσουν στολές, να σταθούν για την ημερήσια καταμέτρηση ή να φάνε. Για δεκαετίες, οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι ξεκινούν απεργίες πείνας διεκδικώντας –και κερδίζοντας- τα δικαιώματα τους και τώρα βάζουν τα σώματα τους για ακόμα μια φορά μπροστά και απαιτούν ελευθερία και αξιοπρέπεια για τους εαυτούς τους, τον λαό τους, την πατρίδα τους και το έθνος τους. Η Εκστρατεία Free Ahmad Sa’adat καλεί όλες τις ομάδες και οργανώσεις αλληλεγγύης, διεθνούς δικαιοσύνης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων να ενωθούν μαζί μας και να απαιτήσουν ελευθερία, αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη για τους Παλαιστίνιους κρατούμενους.


Οι Παλαιστίνιοι απεργοί πείνας απαιτούν:

«1.Τον τερματισμό της απομόνωσης του συντρόφου μας, Γενικού Γραμματέα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, μέλους του Νομοθετικού Συμβουλίου της Παλαιστίνης και του Κεντρικού Συμβουλίου της PLO, Ahmad Sa'adat, Abu Ghassan.

2. Ο τερματισμός της τακτικής της απομόνωσης για όλους τους κρατούμενους.

3. Ο τερματισμός του συστηματικού εξευτελισμού από τον κατοχικό στρατό ενάντια στον παλαιστινιακό λαό στα σημεία ελέγχου και τα περάσματα, ειδικά όταν στοχοποιούν τους επισκέπτες των κρατουμένων και τον τερματισμό της αυθαίρετης άρνησης των επισκέψεων στους φυλακισμένους, ειδικά σε αυτούς από την Λωρίδα της Γάζας. Ο τερματισμός του εξευτελισμού και της κακοποίησης των κρατουμένων κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους. Να διασφαλιστεί το δικαίωμά μας στην εκπαίδευση.»



ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ

1. Επικοινωνήστε με την Διεθνή Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού στο jerusalem.jer@icrc.org και ζητήστε να προστατέψει τα δικαιώματα των Παλαιστινίων κρατουμένων και να σταματήσει την απομόνωση και τα βασανιστήρια.
2. Οργανώστε τοπικές δράσεις, διαμαρτυρίες ή πικετοφορίες προς την ισραηλινή ή αμερικανική πρεσβεία ή προξενείο στην χώρα σας. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Εκστρατεία Free Ahmad Sa’adat στο info@freeahmadsaadat.org για συντονισμό των δράσεων.
3. Μοιράστε αυτό το φυλλάδιο

Εκστρατεία Free Ahmad Sa’adat info@freeahmadsaadat.org
Μάθετε περισσότερα στο www.freeahmadsaadat.org