Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

PFLP:Επείγουσα έκκληση προς τον λαό της Ελλάδας και του κόσμου: ο Στόλος της Ελευθερίας πρέπει να αποπλεύσει για την Γάζα!

Πηγή: www.pflp.ps/english

Αρκετά πλοία από τον Στόλο της Ελευθερίας ΙΙ έχουν κρατηθεί και τους έχει απαγορευτεί ο απόπλους από τις Λιμενικές Αρχές της Ελλάδας. Ανάμεσα σε αυτά είναι το αμερικανικό, καναδικό και ισπανικό πλοίο και η ελληνική κυβέρνηση έχει απαγορέψει σε όλα τα πλοία να αποπλεύσουν από τα ελληνικά λιμάνια με προορισμό την Γάζα. Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης καλεί την ελληνική κυβέρνηση να τερματίσει άμεσα την ενεργή συνεργία της στον ισραηλινό αποκλεισμό της Γάζας και να επιτρέψει στα πλοία να ενωθούν με τον Στόλο με προορισμό την Γάζα και καλεί όλες τις λαϊκές δυνάμεις και τα κινήματα στην Ελλάδα και διεθνώς να απαιτήσουν από την ελληνική κυβέρνηση να τερματίσει την συμμετοχή της στον παράνομο ισραηλινό αποκλεισμό και να αφήσει τον Στόλο της Ελευθερίας να αποπλεύσει!

Ο ελληνικός λαός έχει επιδείξει ξανά και ξανά την ισχυρή αλληλεγγύη του με τον παλαιστινιακό λαό, κατεβαίνοντας μαζικά στους δρόμους για να σταθεί στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης εναντίον των ισραηλινών σφαγών, εισβολών και πολέμων. Ο λαός της Ελλάδας έχει επίσης κατέβει στους δρόμους ανά εκατομμύρια τους τελευταίους μήνες και οι Έλληνες εργάτες αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις γενικές απεργίες τις τελευταίες εβδομάδες, για να εναντιωθούν στα οικονομικά μέτρα λιτότητας που σχεδιάζουν να επιβάλουν η ΕΕ και το ΔΝΤ στην χώρα τους, που θα οδηγήσουν στην μιζέρια, την υποδούλωση και τον πόνο του ελληνικού λαού.

Στις γενικές απεργίες της προηγούμενης εβδομάδας, οι Έλληνες εργάτες, ανάμεσα τους και το σωματείο λιμενεργατών, κατέστησαν σαφές ότι το φόρτωμα και ο απόπλους των πλοίων για την Γάζα θα ήταν η μοναδική εξαίρεση στον συνολικό αποκλεισμό των εργασιών των λιμένων.

Τον Ιανουάριο του 2009, ο ελληνικός λαός πέτυχε μια σημαντική νίκη και σταμάτησε την αποστολή όπλων από τις ΗΠΑ προς το Ισραήλ μέσω ενός ελληνικού λιμανιού. Ο ελληνικός λαός κινητοποιήθηκε και ανέλαβε δράση, ανταποκρινόμενος στα καλέσματα του παλαιστινιακού λαού να εμποδίσει την αποστολή όπλων και να απαιτήσει τον τερματισμό της ελληνικής συνέργειας στον ισραηλινό πόλεμο στην Γάζα, που βρισκόταν σε εξέλιξη.

Τώρα, καλούμε το ελληνικό κίνημα να καταστήσει σαφές πως ο λαός της Ελλάδας δεν θα δεχτεί την προσβολή της κυριαρχίας του, του διεθνές δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ότι ο ελληνικός λαός δεν θα είναι αιχμάλωτος του Νεντανιάχου, των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Καλούμε όλες τις αλληλέγγυες με την Παλαιστίνη διεθνείς και ελληνικές δυνάμεις να διαμαρτυρηθούν – και να τις συμπεριλάβουν στις υπάρχουσες διαμαρτυρίες ενάντια στην εισβολή του ΔΝΤ/ΕΕ στην Ελλάδα- απαιτώντας να επιτραπεί άμεσα στον Στόλο της Ελευθερίας να ταξιδέψει ελεύθερα προς την Γάζα.

Το ελληνικό λαϊκό κίνημα ήρθε αντιμέτωπο με την αστυνομική καταστολή, τον αποκλεισμό των δημόσιων πλατειών και με επιθέσεις βιαιότητας, όμως σηκώθηκε ξανά, ανακαταλαμβάνοντας τις πλατείες από την αστυνομία και συνεχίζοντας τις εργατικές απεργίες, αρνούμενο να παραχωρήσει την κυριαρχία του και τα δικαιώματα του στο ΔΝΤ και την ΕΕ, παρόλη την συγκατάθεση της ελληνικής κυβέρνησης.

Σε αυτές τις συνθήκες του μαζικού λαϊκού αγώνα και της συνεργίας της κυβέρνησης στις απαιτήσεις του ΔΝΤ και της ΕΕ, είναι φανερό πως η πίεση των ΗΠΑ και του Ισραήλ έχει πέσει πάνω στην ελληνική κυβέρνηση – και για ακόμα μία φορά, αντί να υπερασπιστεί την ελληνική κυριαρχία και να πράξει για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού που ξανά και ξανά εκφράζει την μαζική στήριξη του στον παλαιστινιακό λαό και την έντονη αντίθεση του στον ισραηλινό αποκλεισμό, έπραξε σε απόλυτη συνεργία και συμμόρφωση με τις απαιτήσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ να εμποδίσει τον Στόλο της Ελευθερίας.

Ο διεθνής Στόλος της Ελευθερίας είναι μια έντονη διεθνής δήλωση απόρριψης του παράνομου ισραηλινού αποκλεισμού και στήριξης της αυτοδιάθεσης και κυριαρχίας της Παλαιστίνης στις παραλίες και τα σύνορα της. Είναι μια λαϊκή πράξη που δείχνει την πραγματική αλληλεγγύη με τον αγώνα μας για ελευθερία. Έρχεται ένα χρόνο μετά την βίαιη ισραηλινή στρατιωτική επίθεση στον προηγούμενο Στόλο της Ελευθερίας, όπου ο ισραηλινός κατοχικός στρατός σκότωσε εννέα αλληλέγγυους ακτιβιστές, στην προσπάθεια τους να σπάσουν τον παράνομο ισραηλινό αποκλεισμό δια θαλάσσης.

Είναι απαράδεχτο να χρησιμοποιείται η Ελλάδα σαν ένα καθεστώς μαριονέτα από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Στην Παλαιστίνη έχουμε δει και έχουμε βιώσει τα καταστροφικά αποτελέσματα του ΔΝΤ και της ΕΕ στην πολιτική μας ζωή, όπως την συνεργασία σε θέματα ασφαλείας με το κατοχικό κράτος και την φυλάκιση και την καταστολή της παλαιστινιακής αντίστασης από τις συνένοχες δυνάμεις της παλαιστινιακής αρχής. Οι καταστροφές από τα μέτρα λιτότητας του ΔΝΤ μπορούν να ειδωθούν στην Λατινική Αμερική και την Αφρική. Την ίδια στιγμή, η μαζική άνοδος της αριστεράς της Λατινικής Αμερικής και η πορεία προς την ενότητα έχουν προωθηθεί από την μαζική λαϊκή απόρριψη του ΔΝΤ και των στόχων του να υποτάξει, να διασπάσει και να οδηγήσει στην φτώχεια την Λατινική Αμερική.

Οι ΗΠΑ, ο μοναδικός μεγάλος έτερος του ΔΝΤ, έχουν κάνει σαφείς τις προθέσεις τους να σταματήσουν τον στόλο, όπως και η ισραηλινή κυβέρνηση. Ο ρατσιστής πρωθυπουργός της κατοχής, ο Νεντανιάχου έχει υπάρξει ο κύριος υπερασπιστής των σχεδίων της ΕΕ/ΔΝΤ για την Ελλάδα, μια θέση που υποστηρίζει ένθερμα η κυβέρνηση του Γεώργιου Παπανδρέου.

Και ενώ ο λαός της Ελλάδας παίρνει τους δρόμους να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του από το ΔΝΤ, τα μέτρα λιτότητας και τα σχέδια των εκατομμυριούχων και δισεκατομμυριούχων τραπεζιτών να ελέγξουν το πεπρωμένο της Ελλάδας, η κυβέρνηση Παπανδρέου για άλλη μια φορά προχώρησε σε μια άσχημη πράξη συνεργίας με το να εμποδίσει τον Στόλο της Ελευθερίας.

Αυτή η περίπτωση είναι εκείνη που θα καθορίσει το μέλλον της Ελλάδας – και εκείνη όπου ο ελληνικός λαός, ο λαός της Παλαιστίνης και οι λαοί όλου του κόσμου, μπορούν και πρέπει να είναι νικητές.

Ο Στόλος της Ελευθερίας πρέπει να αποπλεύσει!
Γνήσια Δημοκρατία στην Ελλάδα!
Λευτεριά στην Παλαιστίνη
Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης
1 Ιουλίου 2011