Τρίτη 24 Μαΐου 2011

PFLP: Η ομιλία του Ομπάμα στο AIPAC κηρύσσει πόλεμο στα παλαιστινιακά δικαιώματα

Πηγή: www.pflp.ps/english

Ο Σύντροφος Jamil Mizher, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Λαϊκού Μετώπου είπε πως η ομιλία του αμερικανού προέδρου Barack Obama στο ετήσιο συνέδριο του AIPAC, της Αμερικανό-ισραηλινής επιτροπής δημοσίων υποθέσεων, το μεγαλύτερο σιωνιστικό λόμπυ στις ΗΠΑ, ήταν «κήρυξη πολέμου στην Ουάσιγκτον ενάντια στα νόμιμα εθνικά δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού, την ύπαρξη μας και την ζωή μας στην Παλαιστίνη» και μια προσπάθεια να αντιστρέψει το διεθνές δίκαιο και τα ψηφίσματα των ΗΕ που αναγνωρίζουν τα δικαιώματα του λαού μας.

Μιλώντας στις 22 Μαΐου στο Palestine TV, ο σύντροφος Mizher είπε ότι «η ομιλία του Ομπάμα δείχνει το αληθινό του πρόσωπο- κι αυτό της κυβέρνησης του- ξεκάθαρα. Είναι πλήρως ευθυγραμμισμένοι με την κατοχική δύναμη. Με μια πρώτη ματία, ίσως πιστέψετε ότι ο ομιλητής ήταν ο Νεντανιάχου, μιλώντας εκ μέρους της ισραηλινής κυβέρνησης. Ανέφερε την «ισραηλινή ασφάλεια» 23 φορές στην ομιλία τους, ενώ δεν είπε ούτε μία λέξη για τα εθνικά δικαιώματα – ή την ασφάλεια – του παλαιστινιακού λαού».

Ο σύντροφος Mizher σχολίασε επίσης ότι ο αμερικανός πρόεδρος αγνοεί τα βάσανα χιλιάδων Παλαιστινίων κρατούμενων στις φυλακές της κατοχής, ενώ δίνει έμφαση στην απελευθέρωση του Ισραηλινού στρατιώτη Gilad Shalit, που πιάστηκε αιχμάλωτος σε μια στρατιωτική βάση όπου εξαπέλυαν επιθέσεις ενάντια σε γυναίκες και παιδιά στην Λωρίδα της Γάζας.

Είπε πως πρέπει να σταματήσει κάθε είδους εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση των ΗΠΑ και να παραμεριστούν οι ψευδαισθήσεις. Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΗΠΑ είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες με την κατοχή. Απεναντίας, είπε, οι Παλαιστίνιοι πρέπει να αποκτήσουν νέες πολιτικές για να αντιμετωπίσουν τις αμερικανικές πολιτικές, να απορρίψουν τις άσκοπες διαπραγματεύσεις και να οικοδομήσουν μια στρατηγική που θα βασίζεται στην τήρηση των εθνικών αξιών και της αντίστασης ενάντια στην κατοχή και τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.

Κάλεσε επίσης την διεθνή κοινότητα να απορρίψει τον εκφοβισμό των ΗΠΑ και να δράσει για να επιβάλλει το διεθνές δίκαιο και τα ψηφίσματα των ΗΕ, μιας και αυτά δεν υπόκεινται σε παζάρια από καμιά πλευρά και ότι ο παλαιστινιακός λαός συνεχίζει να υποφέρει από τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις, την οικοδόμηση των εποικισμών, τις στρατιωτικές επιθέσεις και την εθνοκάθαρση από το χέρια του ακροδεξιού καθεστώτος του Νεντανιάχου.

Ο σύντροφος Mizher σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ και η ισραηλινή κατοχή είναι ενωμένες απέναντι στην ενότητα των Παλαιστινίων και την συμφιλίωση, γιατί αναγνωρίζουν ότι μια τέτοια ενότητα δυναμώνει την παλαιστινιακή αντίσταση ενάντια στις πολιτικές και τακτικές τους. «Θέλουν να διασπάσουν τον παλαιστινιακό λαό για να διατηρήσουν την κυριαρχία τους στην περιοχή. Κατά συνέπεια, η απάντηση μας στις δηλώσεις τους θα δυναμώσει την εθνική συμφιλίωση, γιατί η ενότητα του λαού μας είναι σημαντική για να αντιμετωπίσουμε την κατοχή και τον ιμπεριαλισμό».

Είπε ότι ο ρατσιστικός, φασιστικός λόγος του Ομπάμα δεν θα γίνει δεχτός από τους Παλαιστίνιους, ανάμεσα τους και η Φατάχ με την Χαμάς, που πρέπει σήμερα να αναγνωρίσουν ότι χρειάζονται την ενότητα για να αντιμετωπίσουν το αποικιοκρατικό καθεστώς. Ο σύντροφος Mizher είπε ότι ο παλαιστινιακός λαός θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα εθνικά του δικαιώματα, την απελευθέρωση του, την αυτοδιάθεση και ειδικά για το δικαίωμα της επιστροφής των Παλαιστινίων προσφύγων.