Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2004

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ «ΑΡΑΒΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ» ΤΜΗΜΑ ΛΙΒΑΝΟΥ

Κείμενο-χαιρετισμός από το «Αραβικό Κόμμα Σοσιαλιστικής Δράσης»/τμήμα Λιβάνου, με την ευκαιρία των εννιά χρόνων από το ξεκίνημα του «Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης».

Η ένατη επέτειος της ίδρυσης του «Λαϊκού Μετώπου» βρίσκει την Παναραβική Επανάσταση γενικά και την Παλαιστινιακή ειδικά να δέχονται την πιο σκληρή επίθεση των Ιμπεριαλιστών, των Σιωνιστών και της Αραβικής Αντίδρασης. Και ο σκοπός τους είναι να σβήσουν τη φωτιά του ένοπλου αγώνα, όπου και αν απλώνεται, στο Λίβανο, στο Ομάν, σε ολόκληρη την αραβική γη. Σκοπός τους είναι να πνίξουν κάθε δημοκρατική πατριωτική φωνή, για να αδειάσει η περιοχή από κάθε Επαναστατικό πυρήνα, κάθε Επαναστατική πρωτοβουλία. Γιατί ξέρουν πως οι πυρήνες αυτοί απειλούν το μέλλον των συμφερόντων τους και εμποδίζουν το δρόμο της προδοτικής διευθέτησης.
Τα αιματηρά γεγονότα του Λιβάνου, αποτελούν τη μεγαλύτερη απόδειξη σύσφιξης και συμμαχίας της Αραβικής Αντίδρασης, που στρέφεται ενάντια στο Παλαιστινιακό και Λιβανέζικο Κίνημα και σκοπό έχει:
α) Να συντρίψει την παλαιστινιακή επανάσταση και να την περιορίσει στα στρατόπεδα προσφύγων. Να αφαιρέσει κάθε επαναστατικό νόημα, να αλλοιώσει και να χειραγωγήσει οριστικά την PLO έτσι ώστε να γίνει αποδεκτό μέλος στην προδοτική διευθέτηση.
β) Να αφαιρέσει το όπλο από το Λιβανέζικο λαό τώρα που έμαθε που και πώς να το κατευθύνει. Γι’ αυτό ακριβώς ο ταξικός και εθνικός εχθρός τρομάζει μπροστά στα όπλα των ξεσηκωμένων, αυτών που ζούσαν στη δυστυχία και την εξαθλίωση. Όλα αυτά για να προετοιμάσουν το «φλογισμένο» χώρο του Λιβάνου, να υποχωρήσει στα προδοτικά συμβιβαστικά σχέδια και να επιτευχθεί η πολιτική λύση του Παλαιστινιακού ζητήματος. Μία λύση που επιτρέπει τον έλεγχο του Παλαιστινιακού κρατιδίου από τα Αραβικά αντιδραστικά καθεστώτα.
Σε αυτές τις «λεπτές» συνθήκες η 9η επέτειος του «Λαϊκού Μετώπου» έρχεται να δώσει καινούριο σύνθημα. Ένα σύνθημα που δίνει επαναστατικό νόημα στον αγώνα του λαού για Αντίσταση σε κάθε μορφή συμβιβασμού και προδοσίας.
Η εξέλιξη των γεγονότων αποδεικνύει την ορθότητα της θέσης αυτής στον Αραβικό και Παλαιστινιακό χώρο. Οι επιστημονικές και ιστορικές προβλέψεις στα γεγονότα κάτω από την πεποίθηση «η αλήθεια, όλη η αλήθεια για το λαό», βεβαιώνουν την άρνηση κάθε πολιτικής μυστικότητας και την αδυναμία της αστικής ηγεσίας να στηριχτεί στις λαϊκές μάζες και να αναγνωρίσει το ρόλο της.
Το «Λαϊκό Μέτωπο» από την ίδρυση του συμμετείχε στο επαναστατικό ξεσήκωμα του Παλαιστινιακού λαού, με μια ιδιαίτερη έμφαση στη σπουδαιότητα του Λαϊκού ένοπλου αγώνα, μετά την ήττα του ’67. Έτσι σήμερα αυτή η αγωνιστική γραμμή αφήνει καθαρά «ίχνη» στον Παλαιστινιακό, Αραβικό αλλά και στον Παγκόσμιο χώρο.
Η διαλεκτική σχέση της Παλαιστινιακής Επανάστασης με την Αραβική- η μεγάλη «πληγή» των προοδευτικών δυνάμεων- είναι σήμερα αρκετά σαφής. Σήμερα κατανοούμε βαθιά τις σχέσεις, τις ιδιορρυθμίες και τις αντιφάσεις των Αραβικών κρατών και τη «συμπεριφορά» τους απέναντι στην Παλαιστινιακή Επανάσταση. Έτσι έχει γεννηθεί και υλοποιείται ένα καινούριο επαναστατικό ρεύμα ση θέση του μικροαστικού και αναθεωρητικού.
Η υιοθέτηση της Μαρξιστικής-Λενινιστικής ιδεολογίας από το «Λαϊκό Μέτωπο» και η σύνδεση της με την πρακτική του ένοπλου αγώνα, αποτελεί τη σταθερή βάση για τη νίκη της επιστημονικής Σοσιαλιστικής ιδεολογίας πάνω στην εθνικό-μικροαστική ιδεολογία. Μέσα από τις θρησκευτικές φαντασίες θα ξεπηδήσει νικήτρια η ιδεολογία της πραγματικότητας. Το «Λαϊκό Μέτωπο» αντιμετώπισε με θάρρος και επιμονή όλες τις προσπάθειες σε βάρος της ενότητας και της ύπαρξης του. Πάντα στηριγμένο στις μάζες και στις δυνατότητες του.
Η αγωνιστική μας ενότητα και οι μάχες που δώσαμε μαζί, μας επιτρέπουν να πιστεύουμε πως η Παλαιστινιακή Επανάσταση δεν θα πεθάνει και αν χρειαστεί εμείς θα αντιτάξουμε τα στήθια μας γι’ αυτήν. Δεν θα κατεβάσουμε ποτέ την σημαία της Επανάστασης όσο και να το θέλουν μερικοί…θα ενωθούμε ακόμη πιο δυνατά μαζί της, τόσο που να μη ξεχωρίζουμε.
Η συμμετοχή του «Λαϊκού Μετώπου» στο Παλαιστινιακό «Μέτωπο Απόρριψης» σταθεροποιεί και δυναμώνει την προλεταριακή γραμμή για την απομόνωση της συμβιβαστικής ηγεσίας και της εκτελεστικής επιτροπής της PLO.
Το πολιτικό γραφείο, οι βάσεις και οι μαχητές του «Αραβικού Κόμματος Σοσιαλιστικής Δράσης» στέλνουν συντροφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους μαχητές του «Λαϊκού Μετώπου» στην επέτειο του ξεκινήματος του. Και βεβαιώνουμε: θα υπερασπίσουμε την Παλαιστινιακή Επανάσταση, τους μάρτυρες που έπεσαν και θα χαράξουμε με τη θυσία μας, πιο βαθιά την πορεία της Απελευθέρωσης.
Έφτασε η ώρα με τις Λιβανικές, τις Παλαιστινιακές και τις Αραβικές μάζες να απαντήσουμε!
Όχι, δεν υποκύπτουμε, όχι δεν προσκυνάμε για να μείνει η σημαία της Αραβικής εργατιάς ψηλά, για την Εθνικό-ταξική Απελευθέρωση, για τη Δημοκρατία, για το Σοσιαλισμό.

Πολιτικό γραφείο του
«Αραβικού Κόμματος Σοσιαλιστικής Δράσης»
Τμήμα Λιβάνου

<<Πίσω                                                                      Συνέχεια>>